intergas nefit
atag remeha vaillant
awb daalderop honeywela

 

 

 

 Lid van ESNW        Lid van Uneto-VNI

 

esnw 01       
uneto-vni

  

 

 

Vloerverwarming

 

Vloerverwarming is sterk in populariteit toegenomen. Steeds meer mensen kiezen voor comfort. Dit is geen verrassing want vloerverwarming zorgt door de warmtestraling voor de meest economische en behaaglijke vorm van verwarming.

 

Overweegt u om vloerverwarming toe te passen in uw woning? Dan bent u bij KTI Schagen B.V. aan het juiste adres! Omdat wij met diverse fabrikanten samen werken zijn we altijd in staat om betrouwbare en innovatieve oplossingen te leveren die voldoen aan uw persoonlijk behoefte. KTI richt zich op zowel de particuliere markt als op de zakelijke markt ongeacht de omvang van de opdracht. Wij leveren vloerverwarming voor elke vloer en voeren het afkomstige stof voor u af!

Bij KTI Schagen B.V. kunt u terecht voor alle aspecten van het leggen van de nieuwe vloerverwarming

-          Infrezen / frezen in de bestaande dekvloer.

-          Noppenisolatie.

-          Draadstaalnetten (ook voor industrievloeren).

-          De montage van de vloerverwarmingsbuizen.

-          Het aansluiten van de vloerverwarming.

De voordelen van vloerverwarming

-          Geen hinder van radiatoren.

-          Het is hygiënischer en dus gezonder dan alternatieve systemen.

-          De temperatuur van 19-20 graden zorgt voor een comfortabel binnenklimaat.

-          Vloerverwarming zorgt voor een constante temperatuur.

-          Minimale tochtverschijnselen.

-          Droge vloeren in sanitaire ruimtes.

-          Gelijkmatige verwarming.

Infrezen van vloerverwarming

Bij het frezen komen de vloerverwarmingsbuizen in de bestaande afwerkvloer te liggen. Deze methode is zowel geschikt voor bijverwarming als voor hoofdverwarming (indien zowel de woning als de vloer goed geïsoleerd zijn). De sleuven worden in gefreesd nadat de groepen zijn verdeeld. Het frezen gebeurd door middel van een diamantzaagmachine in combinatie met een industriële stofzuiger. Hierdoor komt er tijdens het frezen nagenoeg geen stof vrij.

 

Klik op het onderstaande filmpje voor een demonstratie met de vloerverwarmingsfreesmachine:

 

                                

Vloerverwarming

Bij vloerverwarming kunt u de verwarmde vloer zien als één grote radiator. Bij de indeling van een vloerverwarming systeem wordt uitgegaan van een zo gelijkmatig mogelijk oppervlaktetemperatuur. Goed geïsoleerde gebouwen en woningen kunnen in zijn geheel door vloerverwarming worden verwarmd. Bij minder goed geïsoleerde gebouwen is er aanvullende verwarming nodig.

 

Om schade te voorkomen mag het water dat door de slangen loopt niet heter zijn dan 60 graden. De temperatuur van de vloer zal variëren tussen de 22 en 34 graden. Dit is afhankelijk van het mengsysteem, de watertemperatuurregeling en de onderlinge afstand van de vloerbuizen.

Soorten vloerverwarming

Doordat de techniek altijd in ontwikkeling blijft is er bijna geen situatie denkbaar waar vloerverwarming om technische redenen niet kan worden toegepast. U kunt vloerverwarming toepassen als hoofdverwarming, uitgebreide bijverwarming en bijverwarming. Hierdoor zult u minder tot geen radiatoren hoeven plaatsen. 

Verzorgingsgebied

Noord-Holland is ons verzorgingsgebied. Om precies te zijn alle plaatsen boven het Noordzeekanaal behalve Texel.

 

Hier vallen o.a. de volgende plaatsen onder;

 

Alkmaar, Andijk, Anna Paulowna, Assendelft, Barsingerhorn, Beemster, Bergen, Beverwijk, Breezand, Broek op Langedijk, Burgerbrug, Burgervlotbrug, Callantsoog, Castricum, Den Helder, Den Oever, Dirkshorn, Groenveld, Groet, Groote Keeten, Egmond aan Zee, Enkhuizen, Heemskerk, Heerhugowaard, Heiloo, Hoogkarspel, Hoorn, IJmuiden, Julianadorp, Kalverdijk, Kolhorn, Koog aan de Zaan, Krommenie, Lutjewinkel, Medemblik, Middenbeemster, Middenmeer, Nibbixwoud, Nieuwe Niedorp, Noord Scharwoude, Oudkarspel, Opmeer, Oudorp, Oudesluis, Petten, Purmerend, Schagen, Schagerbrug, Schoorl, Sint Maarten, Sint Maartensbrug, Sint Maartensvlotbrug, Sint Pancras, Slootdorp, Spanbroek, Tuitjenhorn, 't Veld, 't Zand, Valkkoog, Volendam, Waarland, Warmenhuizen, Wervershoof, West Knollendam, West Zaan, Wieringerwaard, Wieringerwerf, Winkel, Wognum, Wormer, Wormerveer, Zaandijk, Zaanstad, Zaandam, Zuid Scharwoude.